Skip to main content
 Aanstaande vrijdag 18 febru­ari kun je meehel­pen jonge boompjes te oogsten. Meer bomen nu gaat voor de tweede keer oogsten in Dordrecht dit keer in Amstel­wijck, voor koffie en brood­jes wordt gezorgd! Neem een schop of spade mee. Kaplaar­zen of stevige schoe­nen die vuil mogen worden zijn aan te bevelen.
“Een dagje lekker buiten bezig zijn en tegelij­ker­tijd goed bezig zijn voor de natuur! Je mag ook een zaailing meene­men om in je eigen tuin te zetten.
Zien we je vrijdag? ”

Laan van Londen
Amstelwijck
10:00 uut tot 16:00 uur

Meer Bomen Nu gaat dit jaar 1 miljoen bomen (ver)planten! Heb jij een paar zaailin­gen om te doneren? Oogst ze dan in je eigen tuin (en bij de buren en familie) en lever ze in bij een plant­lo­ca­tie of bomen­hub in de buurt!  Zie Meer bomen nu

Tips:

  • Ideali­ter zijn de zaailin­gen van bomen en strui­ken tussen 50–150 centi­me­ter (haal het hele boompje/struik uit grond met zoveel mogelijk wortel. Een kluit is niet nodig, maar mag wel). 
  • Ook slieten en stekken van bomen en strui­ken zijn welkom: dat kan bij wilgen, populie­ren, vlieren, vlinder­struik, vijgen, (vlieren: snoei terug in stukken van ongeveer 60 cm en zet ze met onder­kant in water of grond zodat ze niet uitdro­gen; wilgen: schuin afzagen of knippen, liefst 2 meter lang, bij planten 50 cm in grond; vlinder­strui­ken: beter wachten met snoeien tot feb/maart).
  • Afleg­gers van bramen, frambo­zen, ribes, kruis­bes (met wortel afsteken).
  • De zaailin­gen hoeven niet in potten te zitten, ze worden bij ontvangst gelijk ingekuild, geplant of in de sloot gelegd.
  • Het is fijn voor de ontvan­ger als de zaailin­gen zijn voorzien van een label met de soort­naam erop.